Међународна сарадња

Шта подразумева РАЗВИЈЕНА МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА?
На пољу међународне сарадње, након 50 година рада са студентима, Правни факултет има 26 потписаних споразума о сарадњи.
Правни факултет у Новом Саду спада у ред препознатљивих високошколских институција са веома добром репутацијом. О томе сведочи партнерство са многим факултетима међу којима су и они са традицијом дугом неколико векова.
Са поносом можемо да констатујемо да је наш Правни факултет постао део европског простора високог образовања уз факултете са традицијом дугом неколико векова.
Правни факултет у Новом Саду је закључио споразуме о сарадњи са ПРАВНИМ ФАКУЛТЕТИМА ДРЖАВНИХ УНИВЕРЗИТЕТА:у Бечу – Аустрија; у Грацу – Аустрија; у Салцбуругу – Аустрија; La Sapineza у Риму – Италија; у Падови – Италија; у Грајсвалду – Немачка; у Темишвару – Румунија; у Мишколцу – Мађарска; у Клужу – Румунија; Etves Lorand у Будимпешти – Мађарска; у Сегедину – Мађарска; у Печују – Мађарска; у Лођу – Пољска; у Хенану – Кина; у Ву Хану – Кина; у Кливленду – САД; у Братислави – Словачка; у Регенсбургу – Немачка; у Сасарију – Италија; Нетања колеџом (Израел); у Бања Луци – Република Српска (БиХ); у Мостару – Босна и Херцеговина; Џемал Биједић у Мостару – Босна и Херцеговина; у Бихаћу – Босна и Херцеговина; у Источном Сарајеву – Република Српска (БиХ); као и Економским факултетом Универзитета у Скопљу – Македонија.
Прочитајте слободно мало детаљније Универзитете изнад... Можда ћете баш на неком од тих универзитета провести најлепших семестар или два током студија :)
Споразумима је превиђена сарадња у области науке и наставе, размена студената, професора и асистената, и читав низ других активности које доприносе успостављању чвршћих веза између високошколских установа.
Осим тога, Правни факултет омогућава свим својим студентима учешће у програмима међународне размене студената, као што су: Campus Europae, Erasmus Mundus, Basileus, JoinEU See (програми финансирани од стране Европске комисије).